Kultura
0

"Dame biraju" 11. i 12. aprila u Domu policije

Sarajevo-X
Nakon dvije izvedbe predstave "Dame biraju" pred punim gledalištem Narodnog pozorišta u Mostaru, Altteatar najavljuje i nova izvođenja u sarajevskom Domu policije i to 11. i 12. aprila, sa početkom u 20 sati.

Ionako veliki interes za ovu predstavu u kojoj igraju Alen Muratović, Slaven Vidak, Robert Krajinović, Saša Oručević, Saša Handžić, Sead Pandur, Maja Salkić i Nency Abdel Sakhi, svakim danom je sve veći.

Predstava govori o mladim ljudima koji svojom upornošću uspijevaju pobijediti učmalu svakodnevicu. Pronašavši oglas u dnevnim novinama odluče se skinuti za novac, ne sluteći da to neće biti olako zarađen novac. Naime, na putu od besparice do striptiza, koji će im donijeti novac, susreću se sa mnogim poteškoćama. To je predstava koja na duhovit, a cesto i satiričan način aktualizira brojne probleme s kojima se susreću mladi u našem okruženju. Jedna od važnijih ideja koje aktualizira predstava je «nije rješenje problema odlazak negdje drugdje, već suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život».

Nakon izvedbi u Sarajevu, Alttatar planira izvođenja predstave "Dame biraju" u Zenici, Mostaru, Splitu, Zadru i Šibeniku, tako da su ovomjesečne izvedbe najvjerovatnije i posljednje izvedbe u Sarajevu prije ljetnje pauze.