Kultura
27

Crvenkapica Magacin Kabarea prikuplja pomoć nastradalima

Klix.ba
Uvijek aktuelnu bajku za odrasle "Pjesma nad fetvama" ovog četvtka će Crvenkapica posljednji put ispričati na sceni Magacin Kabarea.

Nakon subotnjeg Magacin Kabare Showa uz Rabiju, Lanu i Seku Reuf, koji je bio humanitarnog karaktera i na kojem su prikupljena sredstva kojim su u nedjelju kupljene i dostavljene potrepštine u područja nastradala u poplavama, ovog četvrtka u 21 sat Magacin Kabare nastavlja druženja kroz koja će zajedno sa svojom publikom i dalje prikupljati pomoć za nastradale.

Crenkapica, o svojim problemima i popravnom ispitu iz vjeronauke, bajka je za odrasle koja se već tri sezone prikazuje na sceni Magacin Kabarea. U režiji Emira Kapetanovića, Aida Bukva svojim talentom Crvenkapicu oživljava i predstavlja u potpuno novom svjetlu.

Crvenkapica će svoje iskustvo i znanje koje je skupila pripremajući se za popravni ispit iz Vjeronauke prenijeti publici, ali će zajedno sa publikom prikupiti pomoć za građane nastradale u poplavama. Sva sredstva koja budu prikupljena, za vikend će tim Magacin Kabarea dostaviti u nastradala područja.

S obzirom da Magacin Kabare krajem maja spušta svoju zavjesu, ovo će biti posljednja prilika pogledati “Pjesmu nad fetvama”, a istovremeno i pomoći ljudima koji našu pomoć trebaju. Rezervacije mjesta je potrebno izvršiti ranije, putem broja telefona 066 935 337 ili na mail [email protected] ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.