Kultura
3

Crvenkapica, komičari i muza na sceni Magacin Kabarea za kraj 2013.

Klix.ba
Nakon što je u subotu 21. decembra u caffe clubu Gogo multimedijalnim performansom predstavljena i posljednja epizoda prve bh. web serije "Patriot" i završen besplatni sedmodnevni događaj "7 dana Magacin Kabarea protiv diskriminacije" ove sedmice na sceni Magacin Kabarea dolaze crvenkapica, komičari i muza.

Magacin Kabare se za kraj 2013. godine vraća svom repertoaru i već u četvrtak dočekuje Crvenkapicu iz čarobne šume, koja će u svojoj "Pjesmi nad fetvama" ispričati kako je pala iz vjeronauke.

Petak je rezervisan za veliko finale "Šereta" i najbolje stand up komičare amatere Bosne i Hercegovine, koji su protekla dva mjeseca svojim šalama nasmijavali publiku u caffe clubu Gogo i dobili najveći broj glasova.

Subotnji Late Nite Show jazz kabareom "Tantijema" u kojem će muza u pratnji muzičara Sarajevo Jazz Guerille slaviti umjetnost obilježiti će kraj Late Nite programa u 2013. godini.

I ove godine Magacin Kabare će dočekati novu godinu uz puno smijeha, pjesme i zabave, za koje će biti zaduženi Rabija Šuvalić, njena rodica Lana i Seka Reuf, a koji će od 22 sata pa sve do 2 sata iza ponoći brinuti za super atmosferu u caffe clubu Gogo nakon čega se nastavlja plesni party do jutra.

Nakon novogodišnje zabave, Late Nite program Magacin Kabarea će biti na kratkoj pauzi koju prekida proslava trećeg rođendana 17. januara, kada će Magacin Kabare zajedno sa svojim prijateljima i poslovnim partnerima ugasiti tri svjećice i prirediti najbolju zabavu kao uvod u narednu godinu rada i novih projekata.

Više o predstavama i projektima Magacin Kabarea, kao i repertoaru, može se pronaći na web stranici www.magacinkabare.com. Također na zvaničnoj stranici kao i na youtube kanalu Magacin Kabarea mogu se pronaći epizode prvog bh. web serijala "Patriot" koji govori o problemu diskriminacije iz vizure likova Sunny Su, Goca i Seke Reufa.

Za sve događaje u Magacin Kabareu, potrebno je izvršiti rezervaciju putem broja telefona 066 935 337, na mail [email protected] ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.