Kultura
0

Crnogorska umjetnica Dijana Lazović predstavila se bh. publici izložbom "Zagrljaji"

FENA
(Foto: FENA)
U Galeriji savremene umjetnosti "Java“ u Sarajevu, danas je otvorena izložba slika "Zagrljaji“ crnogorske umjetnice Dijane Lazović.

"Bila sam prije par mjeseci u Sarajevu i ostali su mi nevjerovatno lijepi utisci. Rekla sam sebi da se mora nešto lijepo desiti, a mislim da nema ljepšeg od toga nego da napravim izložbu", izjavila je za Fenu Lazović.

Slike su rađene kombinovanom tehnikom, a posjetioci i zaljubljenici savremene umjetnosti imat će priliku da vide više od 30 izloženih "Zagrljaja“, a s obzirom da je izložba prodajnog karaktera, moći će sebi da izaberu "poseban zagrljaj“.

Kako je za Fenu kazala kustosica Galerije "Java“ Azra Spahić ova galerija je počela malo više da sarađuje s umjetnicima koji nisu iz BiH.

"Dijana je došla u našu galeriju da kupi jednu grafiku. Počele smo razgovarati o umjetnosti, a taj je razgovor urodio konkretnom saradnjom, otvaranjem izložbe", kazala je Spahić.

Izložba će biti otvorena 30 dana.

Crnogorska umjetnica Dijana Lazović rođena je na Cetinju 1984. godine. Diplomirala je na Akademiji Likovnih umjetnosti u Milanu (Italija) u klasi profesora Italo Bressana, a specijalizaciju je završila na Akademiji Likovnih umjetnosti u Rimu (Italija), odsjek slikarstvo.