Kultura
15

"Cosa Nostra" u Centru za kulturu Sarajevo 30. novembra

Klix.ba
Minka Muftić i Belma Košutić
Minka Muftić i Belma Košutić
Komedijom "Cosa Nostra" zatvaraju se 9. Dani Zaima Muzaferije u Visokom u subotu 24. novembra, izvedbom u sali Gradskog kina s početkom u 20:00 sati. Za sve Sarajlije predstava ponovno igra već u petak 30. novembra u Centru za kulturu "Sarajevo" također u 20:00 sati.

"Cosa nostra" je duhovita priča o dvije žene koje se susreću u nesvakidašnjem ambijentu i zaključuju da su u ljubavnom trokutu s jednim muškarcem. Traje borba, smišlja se strategija, prave planovi... pitanje je kome će on na kraju pripasti?

Glumica Minka Muftić koja je autor čitavog projekta se raduje svakom igranju predstave i uživa igrajući životne avanture dvije žene - od momenta upoznavanja, do donošenja ključne odluke šta učiniti u veoma važnom trenutku svog života. Njena partnerica u predstavi je Belma Košutić izvanredna mlada glumica koja se izvrsno snašla u žanru komedije te iznova oduševljava duhovitim improvizacijama.

Predstava je nastala u produkciji Umjetničke grupe "SATYA" i Centra za kulturu"Sarajevo", a na predstavi su radili: Marijela Margeta-Hašimbegović, Mirela Trepanić, Edita Hajrulahović i Adis Omerović.