Kultura
0

Com Trade Sarajevo Fashion Week: Završen treći dan

Sarajevo-x.com / SFW
I treću večer dvorana Bosanskog kulturnog centra bila je mjesto susreta poštovaoca mode i ComTrade Sarajevo Fashion Week-a. Posjetioci su mogli vidjeti tri veoma zanimljive revije kao i modni performans.

Prvi se svojom kolekcijom „Vogue Una Sinora“ predstavio istaknuti bh. dizajner Adnan Hajrulahović Haad pod markicom „Axe“. Kolekciju „Vogue Una Sinora“ čine prije svega lepršavi svileni iskazi, prozračnost i vedrina u boji snijega, nježnost i čistoća ženskog šarma uokvireni linijom kaputa oštrih, grubih crta koje ženi daju jačinu i snagu izgleda. Kaputi su izrađeni od skupih ručno tkanih materijala, koji su nastajali danima na razboju vrijednih ruku onih što još svilu i vunu iz sukna u materijale pretakat znaju. Manekenke su na modnu pistu iznijele 30 kaputa uz koje su nosile cipele „Scholl, a publika je vidjela i jedan muški kaput.

[SLIKA]1[/SLIKA] Nakon Haadove kolekcije uslijedio je nesvakidašnji modni performans s cipelama „Scholl“ kojeg su vrlo vješto izvele Amra Silajdžić i Edina Demirović, za što ih je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

Kreator Alen K. na novembarskom Com Trade Sarajevo Fashion Week-u predstavio se kolekcijom „Concept“. Inspiracija za ovu kolekciju, kako kaže Alen K. bile su šezdesete godine i tadašnji stil odijevanja, crno-bijela mamina fotografija, te stjuardese „Panam Airways“. Riječ je o večernjim modelima, haljinama i odijelima.

Jedinstvena kombinacija glamura i jednostavnosti, te iznad i prije svega ženstvenost prepoznatljivi su stil modne dizajnerice, inžinjera tekstila, Nade Krstičević iz Zagreba. Njeni modeli odraz su njenog karaktera, savršenog talenta, suptilni i zavodnički, nježni i snažni, romantični poletni, a istodobno nisivi. Tkanine, kao i boje koje koristi uvijek i svugdje bude pozitivne emocije, vjeru u dobro i ono najbolje u nama, To su i temeljne poruke Nade Krstičević svojoj vjernoj publici. Njeni modeli osvajaju na prvi pogled jer ženu prije svega čine ženom.