{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Com Trade Sarajevo Fashion Week: Završen drugi dan

S
30.11.2006. u 00:37
0
0
Com Trade Sarajevo Fashion Week: Završen drugi dan
0
Com Trade Sarajevo Fashion Week: Završen drugi dan
Na drugoj večeri ComTrade Sarajevo Fashion Week poštovaoci ovog značajnog modnog događaja u glavnom gradu BiH mogli su vidjeti tri revije. Između ostalog, reviju modne kuće „Tarra Colle“, modne kuće „Calypso“, kao i kolekciju „Omnia mei“, dizajnerice Slavice Aleksijev.
Modnu kuću „Tarra Colle“ predstavljaju kreatori Lena Kirioska – kreator ženske odjeće i Slobodan Ćelebić Cober – kreator muške odjeće i obuće.

„Tarra Colle“ je mlada firma iz Novog Sada prepoznatljiva po unikatnim, ručno rađenim proizvodima specijalno namijenjenim i dizajniranim za poslovne žene i muškarce. Kolekcija se odlikuje nosivošću i izrađena je isključivo od visokokvalitetnih prirodnih materijala. Lena Kirioska sarajevskoj publici predstavila je 50 ženskih modela, dok je Slobodan Čelebić Cober akcent stavio na ženske i muške cipele, tašne, kaiševe, kožne jakne i muška odijela.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Modna kuća „Calypso“ je vjerovatno jedini bh. brend sa 20-godišnjom tradicijom. Na ovako skromnom tržištu je opstao, razvio se i ravnopravno konkurira najvećim svjetskim markama. U odabiru kolekcije pomogle su Šefika i Iskra Kurtalić, a za stajling bili su zaduženi stilistica Amra Redžić i Branko Vrdoljak. „Calypso“ je predstavio 30 modela za dnevni i večernji look. Najveću pažnju posjetilaca ComTrade Sarajevo Fashon Week-a, izazvali su modni performans s manekenom koji na modnoj pisti čita novine i kome prilaze manekenke, te kreacije u „animal printu“ u okviru kojeg su manekenke uz modele u naručju nosile psa, mačku, guštera, te dvije zmije.

Po prvi put na Sarajevo Fashion Week-u predstavlja se Slavica Aleksijev. Specifičnost njenog rada leži u činjenici da sve materijale koje koristi u izradi modela sama proizvodi i obrađuje. Slavica Aleksijev rođena je u Sarajevu, a već 13 godina živi u Štokholmu. Ljubitelji modne scene večeras su vidjeli kolekciju „Omnia mei“. Dugi niz godina osnovno zanimanje bio joj je dizajn enterijera, da bi u međuvremenu svoj interes preusmjerila na dizajn materijala i odjeće. Ova dizajnerica najviše radi sa svilom i vunom, a modeli su unikatni i univerzalni po pitanju starosne dobi i ciljane publike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: