{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Collegium Artisticum: Otvorena izložba "Ars sacra"

F
8.6.2011. u 16:52
0
0
Collegium Artisticum: Otvorena izložba "Ars sacra"
0
Collegium Artisticum: Otvorena izložba "Ars sacra"
Collegium artisticum
U Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu sinoć je nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić, na poziv izlagača Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, otvorio izložbu slika postdiplomaca pod nazivom "Ars sacra".
U prigodnom govoru kardinal Puljić je naglasio da je slikarstvo snažna grana umjetnosti u komunikaciji ljudskog duha i srca, gdje čovjek ugrađuje umijeće svojih doživljaja i proživljavanja na platno kao poruku ljudima, te kako je Crkva uvijek vrednovala taj najplemenitiji izričaj ljudskog duha, prenijela je Katolička tiskovna agncija.

"Svako društvo treba umjetnike, a ranjeno i opterećeno društvo još više treba umjetnika uzvišenog oblika. To je 'odgojna umjetnost' kako bi poručio blaženi Ivan Pavao II. u svojoj poruci umjetnicima", rekao je kardinal Puljić napomenuvši da je svojom nazočnošću želio izraziti i potvrditi svoje poštovanje prema organizatorima i umjetnicima te ih poduprijeti u povezivanju vidljivog i nevidljivog, što je posebno poslanje Crkve u ovom svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: