{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CineLink na CineMartu

S
2.2.2006. u 19:15
0
0
CineLink na CineMartu
0
CineLink na CineMartu
Protekli CineMart, najveći evropski koprodukcijski market u okviru Rotterdam Film Festivala, koji je ujedno i partner CineLinka, koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala, i ove godine privukao je veliki broj filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta i omogućio nova partnerstva u cilju realizacije novih filmskih projekata.
U Rotterdamu su proteklih dana boravili i predstavnici Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra, Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović gdje su obavili niz razgovora sa dosadašnjim i budućim partnerima. Potvrđena su i partnerstva sa vodećim evropskim producentskim udruženjima i nacionalnim fondovima.

U završnoj fazi su i dogovori vezani za dolazak dvadesetak predstavnika producentskih kuća, festivala i fondova iz Holandije na naredni, 12. Sarajevo Film Festival.

Tokom boravka u Rotterdamu, delegacija Sarajevo Film Festivala između ostalih susrela se sa čelnim ljudima i predstavnicima Holland Filma, Rotterdam Film Festivala, Nederland Film Festivala, Internacionalnog festivala dokumentarnog filma Amsterdam (IDFA), Fortissimo Films...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: