Večeras nova predstava
52

Četvrtog dana teatarskog Festivala u Bugojnu na sceni su bili glumci iz Travnika

N. V.
Foto: KSC Bugojno
Foto: KSC Bugojno
Četrvrtog dana 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA koji se održava u Bugojnu su igrala dva teatra iz Travnika - Dramski studio pri Centru za kulturu općine Travnik i Hrvatsko kazalište Travnik.

Kako je i najavljeno, u programu ima sadržaja i za mlađu publiku, a Dramski studio je izveo predstavu "Dječaci Pavlove ulice" Ferenca Molnara. Režiju potpisuje Oliver Jović, a glumački ansambl čine: Vedad Babanović, Adna Dautović, Asadullah Nekemi, Vedad Kerić, Selma Grabus, Hanan Hrnjić, Adin Šehić, Stefan Jovišić, Amila Mrkonja, Mia Mijić.

Potom, Hrvatsko kazalište Travnik, igra po motivima velikog Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Predstavom "Krokodil" u režiji Ante Bilića ispunjena je četvrta festivalska noć. Kako kažu, nit priče je sljedeća: Istinita pripovijest o tome kako je jednog gospodina, određenih godina i određene vanjštine progutao krokodil u Pasažu živa, čitava, bez ostatka i što se odatle izleglo. Igraju: Goran Kosić, Karla Bilić, Matej Baškarad, Darko Smodek, Renata Ignjić, Antonio Bilić.

Na kraju, publika i stručni žiri, diskutovali su o pogledanoj predstavi na 4. Okruglom stolu 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA kojim je moderirao Senad Milanović.

Večeras, petog dana, posjetioce očekuje Teatar “Total” Visoko i predstava "Kraj igre”.