{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Četvrta sestra" najbolja predstava u BiH

F
24.3.2006. u 12:53
0
0
"Četvrta sestra" najbolja predstava u BiH
0
"Četvrta sestra" najbolja predstava u BiH
Predstava "Četvrta sestra" Kamernog teatra 55 koju je prema tekstu Januša Glovackog režirao Dino Mustafić, dobila je nagradu "TMAČAARTA" za najbolju predstavu u Bosni i Hercegovini za 2005.godinu.
"Ova nagrada nam čini veliku čast jer je jedna od rijetkih teatarskih kolajni koja nije kompromitovana raznim klaunovskim uplitanjima i lobiranjima koja bi, uostalom, čak i ako bi se neko pokušao služiti nečasnim sredstvima, bila tehnički teško ostvariva s obzirom da o njoj odlučuje šezdesetak teatarskih umjetnika, kritičara, novinara te profesora", navode iz Kamernog teatra 55.

U posljednjih pet sezona Kamerni teatar 55 je četiri puta osvajao nagradu za najbolju bosanskohercegovačku predstavu. Riječ je o predstavama "Noževi u kokošima"(200l),"Pukovnik ptica"(2002) te "Helverova noć"(2004).

Sve ove predstave stekle su status kultnih predstava a svoje visoke umjetničke domete potvrdile su na brojnim gostovanjima u zemlji i inostranstvu gdje su izvedene više od pedeset puta Ovim uspjehom, Kamerni teatar 55 obezbijedio je sebi položaj jedne od najznačajnijih pozorišnih kuća u regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: