Zabava za sve
11

Četiri godišnja doba: Šarena karnevalska povorka prošetala Mostarom

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Mostarski karneval i ove je godine, jedne subote, obojio je mostarske ulice. Predvođeni Mostarskim mažoretkinjama i Hrvatskom glazbom Mostar, najmlađi Mostarci u brižno pripremanim kostimima šetali su ulica grada na Neretvi i unosili radost u jedan oblačan dan.

"Karnevalska povorka ove godine je jako brojna, predviđeno je oko 300 sudionika u službenom djelu povorke. Osim Mostarskih mažoretkinja svih uzrasta i Hrvatske glazbe Mostar, s nama šetajiu i mališani iz pet mostarskih vrtića, razne plesne grupe, djeca iz osnvih škola, te mnogi drugi", kazala je Anja Puhalo, voditljica Mostarskih mažoretkinja.

Povorka je krenula od Kosače prema zgradi Spajalice, okrenula prema Mostarki, prošla pored Hirurgije i vratila se na Rondo.

"Svake godine se trudimo da nađemo neku masku koja će biti interesantna djeci, koja će biti šarena i vesela, te koja će povezati sve grupe u povorci. Četiri godišnja doba su nam se ove godine učinila interesantnim odabirom, a to nije bila samo naša odluka, već izbor svh učesnika. Najvažnije je da su djeca zadovoljna, a pripreme maski su krenule već poslije Božića", izjavila je Anja Puhalo.