Kultura
0

Centralna manifestacija "Mošus Pejgamberov 2008" 21. juna u Zetri

FENA
„Veče Kur'ana“ i izložba umjetničkih i kaligrafskih radova „Zlatne ruke Bošnjakinje“ večeras su u hanikahu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu označili početak manifestacije „Mošus Pejgamberov 2008".

Završna, centralna manifestacija “Mošus Pejgamberov“ je 21. juna u sarajevskoj Zetri, rečeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

U ponedjeljak, 16. juna bit će održana modna revija Modne kuće „Tekbir“ u Domu mladih u Skenderiji. Isti dan počinje i trodnevna kreativna radionica pod nazivom „Mala škola kreativnog pisanja“, koja će biti u hanikahu Gazi Husrev-begove medrese.

U utorak u Bošnjačkom institutu je okrugli sto o temi „Odgoj i odnos u porodici Božijeg poslanika Muhammeda a.s.", a u srijedu u 19 sati u hanikahu Gazi Husrev-begove medrese je dječiji performans o Božijem poslaniku u izvedbi djece iz Prijedora i u četvrtak 19. juna „Večer proze i poezije“.

Uzložba umjetničkih i kaligrafskih radova „Zlatne ruke Bošnjakinje“ trajat će do 20. juna i sve vrijeme će biti postavljena u hanikahu Gazi Husrev-begove medrese.

Ta izložba je već petu godinu zaredom postavljena u sklopu manifestacije „Mošu Pejgamberov“. Na učešće su se odazvale žene i djevojke koje se bave kaligrafijom i slikarstvom, poput mr. Melihe Teparić i Nermine Vehab Đulović.