Novi sadržaji
1

Centar za kulturu Sarajevo: Smijeh uz Željka Pervana i baletna predstava za najmlađe

Klix.ba
Hrvatski komičar, scenarista i glumac Željko Pervan će 17. oktobra u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo predstaviti svoj stand up show "Na hladnom betonu".

U stand up showu "Na hladnom betonu" koji će na Teatarskoj sceni Jelićeva biti izveden u srijedu, 17. oktobra, u 20 sati Željko Pervan je na svoj specifičan sarkastično - satirični način opisao svoj život.

Pervan se do sada bavio aktuelnim političkim temama koje muče naše građane, a sada se u maniri najbolje satire pozabavio svojim rođenjem, prvim ljubavima, brakom i životu u njemu, ali poznavajući njega nije isključena ni improvizacija sa šalama o političarima i svakodnevnici.

"Specifičan humor za Sarajevo je njegov crni humor. To mi je najdraže od svega, to je odlično. Fantastično je kad se problem tako ubije da postane puno manji nego što stvarno jeste, to je kvaliteta sarajevskog humora. Prva asocijacija na Sarajevo mi je toplina neka, onako među ljudima, to me i vuče. Naravno, pored Baščaršije i svega ostalog, to mi je prva asocijacija", rekao je Pervan .

U petak, 12. oktobra, s početkom u 20 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo bit će izvedena dječija baletna predstava "Šapat šuma bosanske". Predstava je rezultat zajedničke saradnje JU Osnovne muzičke škola "Mladen Pozajić" Sarajevo, JU Osnovne glazbena škola "Brotnjo" iz Čitluka i Udruženja umjetnika BellArte. Projekt je baziran na saradnji sa ciljem povezivanja djece između dvije škole.

Predstava "Šapat šume bosanske" spada u autorsko muzičko - scensko i plesno djelo. Prva repriza će biti izvedena u subotu 13. oktobra u 20 sati.