|

Centar za kulturu i mlade nastavlja bogati program reprizom predstave "Prah"

Centar za kulturu i mlade nastavlja bogati program reprizom predstave "Prah"
0
L. K.
17.2.2020. u 15:50
3
komentara
0

dijeljenja
Centar za kulturu i mlade nastavlja bogati program reprizom predstave "Prah"
Teatarska scena Centra za kulturu i mlade (CKM) nastavlja svoj bogati program reprizom sjajne pozorišne predstave ''Prah'' u utorak 18. februara, sa početkom u 20 sati.
Dramu ''Prah'' mađarskog autora Gyorgya Spiroa režirao je Miralem Zubčević, a u glavnim ulogama publika će gledati Gordanu Boban i Mirsada Tuku, koji igraju bračni par na rubu materijalne i moralne egzistencije.

Ovo je drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu.

Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac, te profesor glume.

Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge i smijeha, ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...