{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Carski ruski balet i "Labuđe jezero" u Mejdanu okupili 5.000 gledalaca

22.11.2014. u 21:33
124
30
Carski ruski balet i "Labuđe jezero" u Mejdanu okupili 5.000 gledalaca
124
Građani Tuzle i okoline večeras su u KSC Mejdan imali priliku svjedočiti spektakularnoj baletnoj predstavi "Labuđe jezero" u izvedbi Carskog ruskog baleta (Imperial Russian Ballet).
Već danima se za baletnu predstavu tražila ulaznica više, a tuzlanska publika očito da je se zaželjela ovakvih kulturnih manifestacija, koje se ne mogu često gledati u tom gradu. Izvršni producenti, radio Kameleon i agencija Colosseum, baletnu predstavu "Labuđe jezero" poklonili su, kako je istaknuto, nedavno proglašenom gradu Tuzli i njegovim građankama i građanima.

Inače, riječ je o baletnoj predstavi u tri čina koja je rađena po muzici slavnog ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog. Baletnu predstavu osmislio je Gediminas Taranda, a originalnu koreografiju Lev Ivanov, Marius Petipa i Aleksandr Gorsky.

Kostimografija je bila povjerena Anni Ipatievoj, a scenografija Andreyu Zlobinu.

Baletna predstava "Labuđe jezero" doživjela je veliki broj izvedi u radnim ansamblima širom svijeta, ali i razne moderne verzije. Predstava koju je izveo Carski ruski balet pobrala je simpatije više od 5.000 gledalaca u tuzlanskom Mejdanu, koji su po završetku nagrađeni dugotrajnim zasluženim aplauzom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: