Kultura
0

Čaklovica i Rađo posjetili ministra Hadžihafizbegovića

FENA
Povodom osvajanja "Zlatne arene" za glavnu mušku ulogu u filmu "Armin" na 54. festivalu u Puli, danas su rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Izet Rađo posjetili ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Emira Hadžihafizbegovića te mu čestitali na postignutom uspjehu.

"Ponosni smo na vaš uspjeh, koji reprezentira sve nas, ali i našu državu Bosnu i Hercegovinu. Stoga vam upućujemo najiskrenije čestitke uime institucija kojim rukovodimo, naših uposlenika, a posebno studenta", kazao je rektor Čaklovica.

Ministar Hadžihafizbegović istaknuo je kako je nagradu donio u Bosnu i Hercegovinu kao potvrdu da živi i radi u zemlji koja kroz segment kulturološkog stvaralaštva ima šansu da se u svijetu predstavi na najbolji mogući način.

Današnja posjeta je, osim svečarskog, imala i radni dio u kojem je ministar Hadžihafizbegović s rektorom Čaklovicom i dekanom Rađom dogovorio detalje organizacije "Biciklijade" te potpisivanje sporazuma o nastavku sufinansiranja sanacije bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.