|

"Budućnost je u jajima" večeras u SARTR-u

"Budućnost je u jajima" večeras u SARTR-u
0
Klix.ba
4.2.2013. u 09:08
2
komentara
0

dijeljenja
"Budućnost je u jajima" večeras u SARTR-u
Večeras, 4. februara na sceni Sarajevskog ratnog teatra, s početkom u 20 sati, publika će imati priliku pogledati predstavu "Budućnost je u jajima", u režiji Eduarda Milera.
Predstava je svoju premijeru imala 15. maja 2008. godine, a od tada je ostvarila 33 igranja i gostovanje u Beogradu. Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni Sarajevskog ratnog teatra po cijeni od 5 KM, a odobravamo i popuste za penzionere/penzionerke, studente/studentice i učenike/učenice srednjih i osnovnih škola.

Predstava "Budućnost je u jajima", iako vrlo duhovita, je predstava koja razotkriva današnjeg čovjeka koji se sve više pretvara u mehanički stroj, ispražnjenog od smisla, duha, stremljenja, želja, cilja. Čovjeka punog fraza, preokupiranog banalnostima, čovjeka kratkog pamćenja, lišenog svih svojih razumskih rasuđivanja i sposobnosti, čovjeka kao nekritičnog, ali i kao kritizerskog biće, čovjeka denuncijanta, čovjeka samozaljubljenika, čovjeka fasada, čovjeka izgubljen u lavirintu besmisla .
Režiju predstave potpisuje Eduard Miler, a predstava je bazirana na tekstu Eugenea Ionescoa, čiju adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Žanina Mirčevska.

U predstavi "Budućnost je u jajima" uloge su ostvarili: Alban Ukaj (Jaje 1), Mirela Lambić (Jaje 2), Jasenko Pašić (Jaje 3), Snežana Alič (Jaje 4), Sonja Goronja (Jaje 5 )i Sead Pandur (Jaje 6).

Ulaznice se mogu rezervisati putem: telefona 033 664 070, [email protected] ili slanjem poruke u inbox Facebook pagea.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...