Baščaršijske noći
0

Brusa bezistan: Večer mode, sevdaha i starih zanata

FENA
Bezistan
Bezistan
U okviru Festivala "Baščaršijske noći" u nedjelju će, u Brusa bezistanu, biti održana manifestacija "Večer mode, sevdaha i tradicionalnih zanata".

Inicijator projekta je Udruženje Global Group, a planirane su modne revije Little Indie, Albine Yigit, brenda Sendy jeans te umjetničko-kozmetički perfomans "Yves Rochera". U toku večeri bit će upriličena i izložba bh. zanatlija, koji izrađuju nakit, stoljnjake, obuću, posuđe, itd.

Sarajevski dizajnerski duo "Podroom craft" koji čine Selma Pajević i Amela Spahić Savić predstavit će publici najnoviju kolekciju ručno izrađenih torbi i nakita.

Posjetiocima će biti prezentirani i unikatni stolnjaci koje je izradila Sabaheta Trgo ispred "Global Groupa", a za kraj večeri planirano je služenje bosanske kahve "sikteruše" koju će gostima ponuditi djevojke odjevene u tradicionalnu bosansku nošnju.

Prvi put će javnosti BiH biti predstavljene aktivnosti "Kuće zanata", a za muzičko - revijalni dio programa bit će zaduženi članovi "Baščaršy benda" i Raffid Subašić.

Manifestacija počinje u 20 sati, saopćili su organizatori "Baščaršijskih noći.