U Domu mladih u Sarajevu
0

Brucošijada 2009 - nulti ispit

Sarajevo-x.com
Ove godine, Asocijacija Department predstavlja najspektakularniju Brucošijadu do sada. U četvrtak, 8. oktobra 2009. godine, sa početkom u 21 sat, po prvi put u Domu Mladih Skenderija, svi studenti Univerziteta u Sarajevu će imati priliku da polože svoj nulti ispit - Brucoshijadu 2009.

Brucoshijada je studentsko dešavanje koje je nastalo još 2004. godine kao inicijativa grupe studenata koji su organizovali ovo dešavanje kada još niko za to nije imao interes. Danas, organizaciju Brucoshijade potpisuje Asocijacija Department - neformalna skupina mladih ljudi, studenata, koji već nekoliko godina za redom uspijevaju okupiti sve brucoše na ovom jedinstvenom dešavanju.

Ove godine, brucoše, i sve one koji se još uvijek osjećaju tako, zabavljat će bendovi Getanea i Blavorsi, zajedno uz dj program sa dj-evima DJ Rimmad, DJ Dee i DJ Ismar Ba. Pored posebnog vizuelnog efekta uz all-around video animaciju, za duži ples studente će zabavljati i go-go plesačice Doma Mladih Skenderija.

Ulaznice će biti u vidu konzumacija. Uz konzumaciju, svaki posjetilac će dobiti po jedno energetsko piće - Shark. Konzumacije se mogu kupiti na dan dešavanja na ulazu Doma mladih.

Kao i svake godine promociju ovog dešavanja je podržao i Centar za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Organizatori očekuju veliku posječenost, kako je već prethodno poznato da se za ovo dešavanje uvijek traži ulaznica više.

Više informacija o samom dešavanju i nagradnoj igri svi brucoši mogu pronaći na Facebook grupi Bruc