Juli i avgust
0

Brojni koncerti i takmičenja u Banjaluci

SRNA
Banjalučane ovog ljeta očekuje bogat kulturni, sportski i muzički program u gradu, a mjesec jun posebno je bogat kulturnim programom, ali ne zaostaju ni juli ni avgust, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji Banjaluke.

U Banjaluci će biti održani muzički festivali "Neofest", "Demofest", "Banjaluka Rock Open Air", "Ex Yu Rocks festival", ali i "Kratkofil", koncert Lennyja Kravitza, "Ljeto na Vrbasu", Festival piva "Beer Land", "Dukat fest", Banjalučki karneval i Banjalučki ljetni festival.

Viši stručni saradnik Turističke organizacije Banjaluka Mladen Šukalo izjavio je Srni da su uprkos finansijskoj krizi banjalučki festivali "preživjeli".

 "Ove godine nemamo jedino 'Blif'. Turističkoj organizaciji je u interesu  da događaja bude što više, jer će privući turiste, posebno koncert Lennyja Kravitza i 'Demofest', i mislim da je u ovoj godini više dešavanja nego ikada", smatra Šukalo.

On je istakao da Turistička organizacija Banjaluka ove godine od 3. do 6. jula direktno organizuje manifestaciju "Kozara etno", a "Ljeto na Vrbasu" od 9. do 12. jula.

Šukalo je rekao da se "Kozara etno" organizuje petu godinu i da će biti održana na tri lokacije - u selu Piskavica, Gradiški i u Banjaluci, na tvrđavi Kastel.

On je dodao da će od 10. do 12. jula biti oraganizovano "Ljeto na Vrbasu". 
"Radimo na tome da okupimo što veći broj skakača s mosta. Neizostavna će biti trka dajacima i kajacima, a nadamo se da ćemo organizovati i balkansko prvenstvo", nalasio je Šukalo i dodao da će u okviru ove manifestacije biti i takmičenje u košarci za dječake i djevojčice i fudbal, rukomet i odbojka na pijesku.

On je podsjetio da je nedavno održano Svjetsko prvenstvo u raftingu, održano na rijeci Vrbas, u mnogome doprinijelo promociji Banjaluke i rijeke Vrbas.

Banjaluka ove godine ima novu značajnu manifestaciju - Festival piva, koja se održava u isto vrijeme kada i "Ljeto na Vrbasu". 

Iz banjalučke agencije "Queen estrada", koja s međunarodnom marketinškom agencijom "Brend Event" iz Beograda organizuje festival, kažu da finalizuju program i da će biti i piva i muzike za svačiji ukus.

Festival piva biće održan od 10. do 12. jula na tvrđavi Kastel. Prvo veče  nastupaće  rok muzičari, drugo trubači i pjevači narodne muzike, a treće je namijenjeno ljubiteljima elektronskog zvuka - kažu u agenciji "Queen estrda" i podsjećaju da je ulaz na festival besplatan, a da će cijene piva biti promotivne.

Veliki broj turista trebalo bi da privuče i "Banjaluka Rok Open Air", festival na kojem su glavne zvijezde grupa "Uriah Heep". 
Organizatori, iz Koncertne poslovnice, kažu da će u Banjaluku 17. i 18. jula doći veliki broj Slovenaca, ali i drugih gostiju.