{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojne bajke za djecu i mlade na "Sarajevskoj zimi"

F
26.1.2012. u 12:32
0
0
Brojne bajke za djecu i mlade na "Sarajevskoj zimi"
0
Brojne bajke za djecu i mlade na "Sarajevskoj zimi"
Međunarodni festival Sarajevo "Sarajevska zima" u ovogodišnjem je izdanju pripremio raznovrstan program za djecu i mlade.
Pored izbora danskog dječijeg filma, u okviru kojeg će biti prikazano pet ostvarenja - "Mi ćemo pobijediti", "Borac", "Zamjena", "Karla i Jonas" i "Veliki medvjed", najmlađi će moći pogledati lutkarske predstave "Crvenkapica na zrnu graška" Pozorišta lutaka Niš u režiji Miroslave Janković, koprodukciju Studija lutkarstva Sarajevo i Altteatra "Djevojčica sa šibicama" u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović, "Šuma na kraju svijeta" Pozorišta lutaka Mostar u režiji Nedžada Maksumića, "Uspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana" češko-srbijanskog lutkarskog teatra Bambola u režiji Marija Krstić, te "Postojani kositreni vojnik" Kazališta "Ivana Brlić Mažuranić" iz Slavonskog Broda u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Na programu je i edukativni multimedijalni projekt za mlade "Nasilje - otvoreno, izravno i "nevidljivo" Dječijeg kazališta Dubrava iz Zagreba, kao i teatar lutaka i maski "Bestijarij" u režiji Alvara Moralesa u izvedbi špansko-čileanske trupe La Llave Maestra.

Ovogodišnji selektor Književnog programa Festivala Mirsad Bećirbašić za najmlađe je priredio i niz "Pričaonica", koje će biti organizirane svakog petka, od 10. februara do 24. marta u Dječijem odjeljenju Biblioteke grada Sarajeva.

Bećirbašić će tom prilikom ispričati neke od najljepših bajki iz BiH i svijeta, saopćeno je iz Press službe "Sarajevske zime".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: