"Broadway in BiH"
126

Broadway na sceni Narodnog pozorišta: Na koncertu izvedene najpopularnije numere iz mjuzikala

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sinoć je na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu održan koncert "Broadway in BiH" gdje su izvedene numere iz najpoznatijih mjuzikala.

Dašak Broadwaya na domaćim pozorišnim daskama publika u Narodnom pozorištu imala je priliku osjetiti sinoć kroz izvedbe popularnih numera iz najpoznatijih mjuzikala.

Na koncertu su nastupili solisti i glumci sarajevskih teatara Lejla Jusić, Nikolina Vujić, Aida Mušanović Arsić, Hana Zrno, Sanjin Arnautović, Kenan Hasić, Nedim Bašić, a orkestar je predvodio gost iz Sjedinjenih Američkih Država - dirigent Ryan Nelson.

Nelson je predavač na Odsjeku za teatar na Northwestern Univerzitetu, osnivač i izvršni direktor internacionalne organizacije za muzički teatar "Broadway Across Borders".

Kako su prethodno saopćili iz Sarajevske filharmonije, na repertoaru se našao izbor popularnih pjesama iz 15 poznatih mjuzikala, a među njima su bile "A Step Too Far", "Love Song", kao i "The Impossible Dream".

Koncert je održan u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini te organizacijom Broadway Across Borders.