{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanska "BURST TV" producent scenske projekcije za "Fausta"

F
13.7.2006. u 09:03
0
0
Britanska "BURST TV" producent scenske projekcije za "Fausta"
0
Britanska "BURST TV" producent scenske projekcije za "Fausta"
Haris Pašović
U Sarajevu su u toku probe za predstavu "Faust" u režiji Harisa Pašovića i produkciji Space productions, prema izvorniku Christophera Marlowea /Kristofer Marlou/, britanskog pisca iz 16. stoljeća.
U predstavi se koriste i tekstovi filozofa Emila Ciorana (Emil Sioran) te Bertranda Russella (Bertran Rasel) i Bila Joya (Bil Džoj), jednog od pionira informatike.

British Council je koproducent. Scenske projekcije za predstavu radit će BURST TV London. Videoartist Steff Ungerer u Sarajevu od 12. do 15. jula radi s ekipom "Fausta", produkcija videomaterijala i animacija radit će se u Velikoj Britaniji.

Pašovićeva postavka "Fausta" smještena je u 21. stoljeće, postavlja pitanja o tome kako živjeti u svijetu gdje se visoka tehnologija prepliće s terorizmom i nasiljem, gdje se sukobljavaju groznica za profitom i puko preživljavanje i gdje se zabava i tragedija dodiruju.

Kao i predstava "Hamlet", koja je također koproducirana od British Councila, prošle godine, ova je predstava velika regionalna koprodukcija.

Haris Pašović trenutno je u Avinjonu gdje je, u okviru Avinjonskog festivala, predstavio koproducijski model "Hamleta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: