{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanska ambasada u BiH podržava Queer Sarajevo Festival

S
18.9.2008. u 14:05
0
7
Britanska ambasada u BiH podržava Queer Sarajevo Festival
0
Britanska ambasada u BiH podržava Queer Sarajevo Festival
Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini daje svoju punu podršku organizatorima najavljenog Queer Sarajevo Festivalu, koji će se održati od 24.-28. septembra 2008. godine.
U saopštenju iz ove ambasade stoji:

"Britanska ambasada izražava i svoju duboku zabrinutost zbog homofobije koju su iskazali neki predstavnici javnog života, vjerskih organizacija i političari u odnosu na planirani festival. I drugi predstavnici država članica Evropske unije, Delegacija Evropske komisije u BiH i OSCE, osuđuju takve primjere netolerancije, te prijetnje upućene organizatorima i učesnicima.

Mi podsjećamo zvaničnike Bosne i Hercegovine da je diskriminacija zasnovana na seksualnoj orijentaciji zabranjena kako na osnovu zakona u BiH, tako i međunarodnih ugovora čiji je potpisnik, te pozivamo bh. zvaničnike da preduzmu korake protiv homofobije, govora mržnje i poziva na nasilje.

Ovakvim javnim istupima Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini želi iskazati britansku i međunarodnu podršku organizatorima i učesnicima kako bi se promovirali tolerancija i različitost."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: