Kultura
0

Braunov "Izgubljeni simbol" i u našim knjižarama

Sarajevo-x.com
Nakon neprevaziđenog uspjeha "Da Vinčijevog koda", Den Braun novom šokantnom knjigom "Izgubljeni simbol" pokazuje zašto je najpopularniji pisac trilera na svijetu. U to će se moći uvjeriti i čitaoci u našoj zemlji jer je ovo popularno djelo stiglo i u sarajevsku knjižaru i antikvarijat Sehara.

"Izgubljeni simbol" donosi maestralno ispričanu priču, pravi lavirint kodiranih poruka, zastrašujućih tajni i vjekovima skrivenih istina, dok njeni junaci u vratolomnoj jurnjavi kroz tajne odaje, podzemne prolaze i sakralne objekte Washingtona hrle ka nezamislivom i iznenađujućem raspletu.

Na početku avanture, Robert Langdon je iznenada pozvan da održi predavanje u zgradi Kapitola, a odmah po njegovom dolasku u Washington događaji počinju da se odvijaju u neobičnom pravcu. Nakon što je u Kapitolu otkriven uznemirujući objekat, koji simbolizuje drevni poziv za inicijaciju u svijet ezoterične mudrosti, Langdon se odjednom našao u bizarnom vrtlogu masonskih tajni i prastarih rituala skrivanih tokom historije.

U želji da spasi otetog prijatelja, Langdon će uz pomoć svoje dovitljivosti morati da izdrži gotovo nemoguća iskušenja koja ga kroz zadivljujuće okruženje neumitno vode ka jednoj, nezamislivoj istini.

Brojni čitaoci Dena Brauna širom svijeta uživali su u brilijantno složenom mozaiku mračnih tajni istorije, arhaičnih simbola i zagonetnih kodova romana "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni".