{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Braco Dimitrijević predstavio "Future Post History"

S
30.4.2009. u 15:27
0
1
Braco Dimitrijević predstavio "Future Post History"
0
Braco Dimitrijević predstavio "Future Post History"
U pripremi postavke izložbe za predstojeće Venecijansko bijenale koje se održava od juna do novembra u Veneciji, umjetnik Braco Dimitrijević boravi u Sarajevu i danas se, u prostoru Art Depoa Ars Aevi susreo se sa predstavnicima bosanskohercegovačkih medija kojima je ovom prilikom predstavio koncept i elemente izložbe "Future Post History".
U pripremi postavke izložbe za predstojeće Venecijansko bijenale koje se održava svake dvije godine od juna do novembra u Veneciji, umjetnik Braco Dimitrijević borvi u Sarajevu i danas se, u prostoru Art Depoa Ars Aevi susreo se sa predstavnicima bosanskohercegovačkih medija kojima je ovom prilikom predstavio koncept i elemente izložbe "Future Post History“.

Vrijeme koje naš, zasigurno internacionalno najpriznatiji umjetnik, provodi u Sarajevu posvećeno je produkciji elemenata monumentalne instalacije "Sailing Post History“ koja će biti postavljena u prostoru Muzeja moderne umjetnosti Ca' Pesaro.

U novom ciklusu instalacija koje su predstavljene u prestižnim muzejima širom svijeta, Braco Dimitijeić kao centralni element postavlja portrete ličnosti koje su svojim kreativnim i produktivnim djelovanjem promijeile tok historije umjetnosti i civilizacije uopće. Ovi su porterti postavljeni u specifičnim značenjskim kontekstima koji su određeni objektima koji čine ostale dijelove instalacije.

U Muzeju Ca' Pesaro, pored portreta fotografija velikih povijesnih ličnosti, umjetnik će uvesti još dva elementa. Prvi elemnt čine drvene barke koje se u prisustvu umjetnika trenutno proizvode u Sarajevu, u suradnji sa ekspertima arhitektonskog studija New Way Amira Vuka.U predstojećim danima, Ars Aevi će pozvati građane Sarajeva da aktivno učestvuju u kreiranju trećeg elementa ove instalacije koji još uvijek nije poznat.

U narednoj sedmici Braco Dimtijević putuje u Saint Etienne gdje će raditi na postavci svoje retrospektivne izložbe koja se otvara 16. maja godine u prostoru Muzeja moderne umjetnosti Saint Etienne-a, na kojoj će Braco izložiti najznačajnije radove nastale u protekle tri decenije. Kustos ove izložbe bit će Lóránd Hegyi, jedan od kustosa – osnivača Kolekcije Ars Aevi koji je 1998. godine pozvao 46 formirao nukleus Beč za Kolekciju Ars Aevi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: