{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bračna igra" na sceni SARTR-a za pomoć žrtvama poplava

27.5.2014. u 08:44
0
0
"Bračna igra" na sceni SARTR-a za pomoć žrtvama poplava
0
"Bračna igra" na sceni SARTR-a za pomoć žrtvama poplava
U četvrtak, 29. marta 2014., u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će imati priliku ponovo pogledati predstavu "Bračna igra“. Ova predstava je nastala kao samostalni diplomski rad glumice Nine Đogo, a u SARTR-u se igra u sklopu programa Teatarski opservatorij. Mentor je profesor Ermin Bravo, a pored Nine u predstavi igra i mladi glumac Adnan Goro.
"Bračna igra“ se bavi sukobom dvoje ljudi u braku, koji se javlja kao rezultat nezadovoljstva i nedostatka "zdrave" komunikacije u vezi. Može se reći da Albee, na svoj jedinstven, duhovit i satiričan način komentariše "teatralnost braka". Sami su karakteri u određenim situacijama "melodramatični" a njihov je odnos često ambivalentan .

SARTR nastavlja sa organizovanjem humanitarne akcije prikupljanja neophodnih sredstava nastradalim u poplavama širom BiH. Svi zainteresirani mogu učestvovati u donaciji kupovinom ulaznice za predstavu, a sav prilog od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Rezervacije se mogu obaviti na broj telefona 033/664-070 ili putem inboxa fan page-a Sarajevskog ratnog teatra www.facebook.com/sartr1992 . Regularna cijena iznosi 8KM, a omogućen je popust školarcima, studentima i penzionerima na 5KM


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: