{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku

F
25.12.2007. u 12:13
0
0
Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku
0
Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku
U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” krajem godine iz štampe je izašao časopis na engleskom jeziku Bosnian studies: "Journal for Research of Bosnian Thought and Culture", a promocija tog časopisa bit će održana 27. decembra u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu.
To je prvi indeksirani časopis na engleskom jeziku u Bosni i Hercegovini u kome će se naći tekstovi istaknutih autora iz BiH. U promociji časopisa učestvovat će dr. Srebren Dizdar, dr. Šaćir Filandra i dr. Fikret Karčić.

Osnovna namjera ovog časopisa je preispitivanje i vrednovanje bh. misli i kulture u vidicima naučnog rasvjetljavanja i spoznaje Bosne i Hercegovine.

Časopis je prvenstveno namijenjen inozemnoj intelektualnoj javnosti. Redakciju časopisa čine dr. Đenana Buturović, dr. Srebren Dizdar, dr. Šaćir Filandra, dr. Mustafa Imamović, dr. Fikret Karčić i dr. Muhamed Nezirović.

Urednik časopisa je prof. dr. Fikret Karčić, a likovno rješenje je uradio akademik Dževad Hozo. Prijevod je povjeren stručnom timu prof. dr. Srebrena Dizdara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: