|

Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku

Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku
0
F
FENA
25.12.2007. u 12:13
0
komentara
0

dijeljenja
Bošnjački institut: U četvrtak promocija časopisa na engleskom jeziku
U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” krajem godine iz štampe je izašao časopis na engleskom jeziku Bosnian studies: "Journal for Research of Bosnian Thought and Culture", a promocija tog časopisa bit će održana 27. decembra u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu.
To je prvi indeksirani časopis na engleskom jeziku u Bosni i Hercegovini u kome će se naći tekstovi istaknutih autora iz BiH. U promociji časopisa učestvovat će dr. Srebren Dizdar, dr. Šaćir Filandra i dr. Fikret Karčić.

Osnovna namjera ovog časopisa je preispitivanje i vrednovanje bh. misli i kulture u vidicima naučnog rasvjetljavanja i spoznaje Bosne i Hercegovine.

Časopis je prvenstveno namijenjen inozemnoj intelektualnoj javnosti. Redakciju časopisa čine dr. Đenana Buturović, dr. Srebren Dizdar, dr. Šaćir Filandra, dr. Mustafa Imamović, dr. Fikret Karčić i dr. Muhamed Nezirović.

Urednik časopisa je prof. dr. Fikret Karčić, a likovno rješenje je uradio akademik Dževad Hozo. Prijevod je povjeren stručnom timu prof. dr. Srebrena Dizdara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.