{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanske rukotvorine na sajmu u Parizu

S
2.2.2006. u 15:42
0
0
Bosanske rukotvorine na sajmu u Parizu
0
Bosanske rukotvorine na sajmu u Parizu
Od 3-5. februara u Parizu se održava sajam dječije odjeće Kid's Fashion - Mode Enfantine Fair na kojem učestvuju sve evropske države, ali i Japan i Sjedinjene Američke Države. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati nevladina organizacija Bosanske Rukotvorine.
Koliko je značajan ovaj sajam govori i sama činjenica da će se na njemu predstaviti i specijalizovane kompanije za proizvodnju dječije odjeće kao što su: Converse – Kids, Hello Kitty Cashmere, Les Petites, MOI BEBE, Naf Naf Enfants i mnogi drugi.

Bosanske rukotvorine će predstaviti novu kolekciju Jesen/Zima 2006/2007, koju čine ručno rađeni džemperi, kape, šalovi, rukavice, i mnogi drugi odjevni predmeti za djecu. Važno je naglasiti da razvoj kolekcije i samo učešće na sajmu finasira Europska Unija u okviru projekta "Centar za transfer tradicionalnih vještina izrade rukotvorina", te da je to jedina organizacija koja izlaže na ovom prestižnom sajmu sa prostora bivše Jugoslavije.

Na sajmu se očekuje oko 200 izlagača, a kako je prošla godina premašila sve rekorde po posjećenosti festivala, isto se očekuje i ove – preko 4500 posjetilaca će posjetiti sajam za tri dana njegovog trajanja.

Sjedište Centra je u Tuzli i on radi na jačanju malih i srednjih preduzeća iz sjeveroistočne BiH koja se bave izradom rukotvorina. U okviru ove misije Centar pruža niz usluga, počevši od usluga dizajna, razvoja proizvoda, istraživanja tržišta, marketing usluga na domaćem i inostranom tržištu, trening programa za uposlenike malih i srednjih preduzeća i njihovih krajnjih korisnika. Poseban segment projekta čini razvoj linije unikatnih suvenira kojima će se poboljšati turistička ponuda Bosne i Hercegovine.

Nevladina organizacija «Bosanske rukotvorine» okuplja više od pet stotina žena iz oba bosanskohercegovačka entiteta koje više od deset godina veoma uspješno, izrađuju odjevne i ukrasne predmete tradicionalnim tehnikama pletenja, heklanja i tkanja, tehnikama koje su bosanske rukotvorine učinile prepoznatiljivim i cijenjenim u cijelom svijetu. O kvalitetu i prepoznatljivosti bosanskih rukotvorina govori podrška velikih bh. kompanija: Bosnalijek, Pliva, UMEL Dalekovodmontaža, Raiffeisen Bank, Raiffeisen Osiguranje, Hidria, Flash Production i mnogi drugi, koji redovno kupuju poklone „Bosanskih rukotvorina“ za svoje poslovne partnere. Nadamo se da će i bh. ambasadori i državne delegacije slijediti njihov primjer i poklanjajući ove unikatne poklone svojim saradnicima i partnerima u inostranstvu, predstavljati Bosnu i Hercegovinu kao modernu državu koja njeguje svoju tradiciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: