|

Bosanska premijera predstave "Karta u jednom pravcu" 18. maja u Tunelu spasa

Bosanska premijera predstave "Karta u jednom pravcu" 18. maja u Tunelu spasa
0
Klix.ba
13.5.2019. u 13:27
0
komentara
0

dijeljenja
Pozorišnom predstavom "Karta u jednom pravcu" (One Way Ticket) holandski glumac i reditelj Nick Teunissen ispričao je životnu priču jednog Sarajlije i njegove porodice.
Tada dvadesetogodišnji Ismir Hero koncem ratne 1994. prolazi kroz Tunel spasa i nalazi utočište u Holandiji. U godinama koje slijede Ismir izgrađuje uspješnu karijeru televizijskog reditelja i postaje autor desetina dokumentarnih reportaža o problemima običnih ljudi u borbi sa njihovom prošlošću ili sadašnjošću.

Prije nekoliko godina Nick Teunissen upoznaje Ismira i njegovu ratnu i poslijeratnu životnu priču. Postaju nerazdvojni u Ismirovoj ličnoj borbi sa prošlošću i sadašnjošću. Od tog momenta Nick sve češće dolazi u Sarajevo, koje naziva svojom drugom kućom.

Ova pozorišna predstava je o ratnoj i poslijeratnoj borbi sa ratom. O nadi i optimizmu. Ožiljcima i ljubavi. O neraskidivim vezama sa rodnom grudom. Izgubljenom identitetu i istrajnosti.

Pozorišni kritičari u Holandiji nagradili su ovu predstavu sa četiri zvijezde, nazivajući je “počast optimizmu i želji za životom građana Sarajeva”.

U muzeju Tunel spasa, na mjestu koje je prije 25 godina zauvijek označilo Ismirov život, će u subotu, 18. maja, u 18 sati, biti izvedena bosanska premijera pozorišne predstave “Karta u jednom pravcu”. Dan kasnije, u nedjelju, 19. maja, u 20 sati, predstava će biti izvedena u SARTR-u.

Predstava je titlovana na bosanski jezik. Rezervacije možete izvršiti pozivom na broj 033 664 070 svakog radnog dana od 10 do 16 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.