{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bosanska dolina piramida" na Brajevom pismu

F
11.1.2007. u 13:40
0
0
"Bosanska dolina piramida" na Brajevom pismu
0
"Bosanska dolina piramida" na Brajevom pismu
Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH prezentirala je danas knjigu "Bosanska dolina piramida" autora Semira Osmanagića na Brajevom pismu.
"Knjiga je urađena na temelju trostranog ugovora iz oktobra 2006. između autora, Biblioteke i izdavačke kuće "Mauna - Fe". S velikim zadovoljstvom smo ovu, izuzetno atraktivnu i popularnu knjigu, preveli na Brajevo pismo i tako je učinili dostupnom populaciji slijepih i slabovidnih", izjavio je za Agenciju FENA direktor Biblioteke Sakib Pleh.

Osmanagić je prije nekoliko mjeseci ustupio autorska prava Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u svrhu izdavanja "Bosanske doline piramida" na Brajevom pismu.

"Veoma je bitno da se s Projektom istraživanja bosanskih piramida upoznaju sve kategorije stanovništva. Dobro je da su ljudi u toku, da znaju sve informacije koje će im pomoći da sami prosude o rezultatima našeg istraživanja", kazao je FENI Osmanagić.

Tiraž ove knjige je 20 primjeraka a za njenu izradu bilo je zaduženo osoblje Biblioteke: prijelom je radio Edin Omerhodžić a korekturu Vehid Hajduković koji je na današnjoj prezentaciji i pročitao jedan odlomak iz edicije na Brajevom pismu. Veliku pomoć, kako su istakli predstavnici Biblioteke, pružio je direktor firme "Maunagić d.o.o." Feđa Maunagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: