Kultura
0

"Bosanska dolina piramida" na Brajevom pismu

FENA
Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH prezentirala je danas knjigu "Bosanska dolina piramida" autora Semira Osmanagića na Brajevom pismu.

"Knjiga je urađena na temelju trostranog ugovora iz oktobra 2006. između autora, Biblioteke i izdavačke kuće "Mauna - Fe". S velikim zadovoljstvom smo ovu, izuzetno atraktivnu i popularnu knjigu, preveli na Brajevo pismo i tako je učinili dostupnom populaciji slijepih i slabovidnih", izjavio je za Agenciju FENA direktor Biblioteke Sakib Pleh.

Osmanagić je prije nekoliko mjeseci ustupio autorska prava Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u svrhu izdavanja "Bosanske doline piramida" na Brajevom pismu.

"Veoma je bitno da se s Projektom istraživanja bosanskih piramida upoznaju sve kategorije stanovništva. Dobro je da su ljudi u toku, da znaju sve informacije koje će im pomoći da sami prosude o rezultatima našeg istraživanja", kazao je FENI Osmanagić.

Tiraž ove knjige je 20 primjeraka a za njenu izradu bilo je zaduženo osoblje Biblioteke: prijelom je radio Edin Omerhodžić a korekturu Vehid Hajduković koji je na današnjoj prezentaciji i pročitao jedan odlomak iz edicije na Brajevom pismu. Veliku pomoć, kako su istakli predstavnici Biblioteke, pružio je direktor firme "Maunagić d.o.o." Feđa Maunagić.