{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanke trećeplasirane na festivalu TIN

S
24.7.2011. u 16:34
0
3
Bosanke trećeplasirane na festivalu TIN
0
Bosanke trećeplasirane na festivalu TIN
Na tradicionalnom muzičkom festivlu TIN, koji se za redom održava 32 godine u Donjem Milanovcu, Srbija, Bosnu i Hercegovinu su predstavljale sestre Ajna (14 god.) i Hana (11 god.) Hasanbegović iz Zenice, i plasirale se na dva treća mjesta u svojim kategorijama.
Ajna je izvela kompoziciju "Pjesmo moja" zeničkog autora Zlatana Alispahića, za koju je tekst napisao crnogorski pjesnik Dejan Đonović, a aranžman uradili Saša Kolar i Davor Logarić. Pjesma koja govori o ljubavi prema BiH, majci, ocu..., nagrađena je i kao najbolji tekst na festivalu. Treba reći da je prvu nagradu dobila učesnica, koja je ušla među 15 najboljih solista na Balkanu u kategoriji do 27 godina, a drugo mjesto je pripalo učesnici koja je već takmičar u "Grand produkciji", dok je treće mjesto pripalo Ajni Hasanbegović.

Mlađa sestra Hana je, u svojoj kategoriji, osvojila treće mjesto sa pjesmom "Kad muzika svira", za koju tekst i muziku potpisuje Sajid Jusić.

U razgovoru sa našim predstavnicama smo saznali da su obje osvojile srca publike, ako je mjeriti po jačini i dužini aplauza. Djevojčice su naglasile da su se fino provele, a kao trećeplasirane ušle su među 24 takmičara i za narednu godinu.

Ovaj festival jedan je od najstarijih i najjačih na ovim prostorima i ima bogatu tradiciju, a nekad se održavao pod nazivom "Sloboda se zove Tito", zatim samo "Sloboda" i zadnjih nekoliko godina kao tinejdžerski festival TIN.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: