Za one koji dolaze
3

Bosanka u Buffalu napisala inspirativnu autobiografsku knjigu

Piše: M. N.
Bosanka Mirela Ajdimovski koja živi i radi u SAD-u objavila je knjigu u znak podrške i inspiracije za izbjeglice koje su tokom proteklih mjeseci počele pristizati u Buffalo u nadi za boljim životom, baš kao što je i ona sa svojim porodicom stigla prije 18 godina.

Knjiga se zove "Život me voli, život me ne voli" i autobiografska je, a u njoj govori o svojim životnim borbama, uspjesima, djetinjstvu i osobi koja pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu, prenosi portal Buffalorising.

Kritičari kažu kako je knjiga inspirativna i srceparajuća u isto vrijeme, dok Ajdimovski dijeli priču o problemima s državljanstvom, kulturnim vezama pa čak i duševnoj bolesti.

"Ovo je moja priča o samospoznaji, teškoćama, ljubavi i boli. To je priča o potrazi za samoispunjenjem i lovljenju osobe koja želim postati. Dijelim ovu priču jer želim napraviti promjenu: dati nekome nove poglede ili novi uvid u život. Život je lijep, uprkos svakoj tuzi koju podnosimo. U biti vjerujem da ako ne možete promijeniti svoju situaciju, morate preusmjeriti svoj pogled na život s pozitivnošću. Uživajte u svakom momentu", poručila je.

Ajdinović trenutno radi dva posla, nema partnera i još uvijek živi u Buffalu dok je njena porodica odselila. U intervjuu za Buffalorising kazala je kako voli učiti nove stvari, nove jezike i kuhati nova jela.

"Ovo je savršen momenat za akciju. Ustani nasuprot tog slabog dijela sebe, pogledaj u ogledalo osobu koja bulji u tebe, obriši suze i pretvori to mrštenje u osmijeh. Reci sebi 'Ja mogu ovo'. Nemoj padati na nivo žrtve, budi ratnik i vjeruj. Svijet te treba", poručila je svim izbjeglicama.

Knjiga "Život me voli, život me mrzi" može se naručiti putem Amazona.