Apel građanima
5

Boris Ler iz praznog Kamernog teatra 55: Ostanite kući i pratite digitalni teatar!

L. K.
Bh. glumac Boris Ler danas je dežurni u Kamernom teatru 55, odakle je poslao poruku svim ljubiteljima teatra: Ostanite kući i pratite digitalni teatar!

Ler je snimio videoporuku iz Kamernog teatra, kazavši kako mu se srce slama jer je danas u pozorištu sam.

"Osim mene, u mom pozorištu danas nema nikoga. Pozorište je apsolutno prazno. Nema mojih kolega, nema frke, nema raje iz administracije... Nema proba, ni radosti priprema za večerašnju predstavu, nema šminkera, ma nema ničega!", nabraja Ler.

Prazno je i tiho, objašnjava glumac koračajući pustim prostorijama pozorišta.

"To je nevjerovatno za jedno pozorište. Moram vam reći da je to sve veoma tužno. Tužno, ali s druge strane - neminovno, kako bismo zaštitili jedni druge, sebe, svoju porodicu i prijatelje. Ali, moje pozorište uprkos svemu na svom Facebook kanalu nastavlja emitovati predstave koje smo radili u Kamernom teatru 55. Online pozorište funkcioniše skoro svaku noć", govori.

Dodaje kako će ljubitelji teatra večeras moći uživati u predstavi "Teferič", rađenoj u režiji Aleša Kurta.

"Lajkajte stranicu Kamernog teatra 55 i pratite online pozorište. Najmanje što možemo učiniti jeste da ostanemo kući i na taj način zaštitimo sebe i svoje bližnje. Ja ne mislim da pravim veliku grešku jer nisam u svojoj kući, jer sam došao u svoju drugu kuću... Stay safe! Nadam se da se vidimo uskoro", zaključio je Ler.