{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bolero, Sarajevo“ oduševio Zagrepčane

S
14.10.2008. u 14:41
0
0
"Bolero, Sarajevo“ oduševio Zagrepčane
0
"Bolero, Sarajevo“ oduševio Zagrepčane
East West Centar Sarajevo ostvario je još jedan, u nizu uspjeha, ove godine. Preksinoć je publika u punoj dvorani ZKM-a u Zagrebu, velikim aplauzom i povicima "Bravo!“ pozdravila izvođače predstave Maurica Ravela "Bolero, Sarajevo“ autora teksta i reditelja Harisa Pašovića i koreografkinje Tamare Curić.
Predstava je koprodukcija East West Centra Sarajevo i Plesnog centra TALA, Zagreb, a u predstavi učestvuju i igrači Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu. Zagrebačkom premijerom predstave "Bolero, Sarajevo“ otvoren je 9. Međunarodni plesni festival Platforma.

Zagrebački mediji odlično su ocijenili ovu bosansko-hrvatsku koprodukciju. "Vjesnik“ pod naslovom "Bolero, Sarajevo – duhovito i uzvišeno“ kaže da predstava ima "čarobnu snagu,“ a "Jutarnji list“ hvali ovaj koprodukcijski podhvat i piše da je predstava "plesna poezija za glumce i plesače“, a za glumce East West Centra, igrače Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu i "Taline“ plesače kaže da su "zaista vrsni interpreti“.

U predstavi “Bolero, Sarajevo” igraju solisti; Ognjen Vučinić, Ivana Miletić, Mihael Mateescu, zatim Lidija Stevanović, Amar Selimović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Zećo, Nevena Rosuljaš, Emir Fejzić, Edis Žilić, Sabina Sokolović, Danijela Bibić, Dina Ekštajn, Zvonka Škrabin Domačinović, Zvonimir Kvesić, Tomislav Pešut, Mark Boldin, Jovana Milosavljevič, Aleksandra Smiljanić, Evgenij Gaponjko, Bojan Valentić.Scenografkinja je Lada Maglajlić, kostime su kreirale članice Kao Pao Shu, dizajner je Goran Lizdek, dizajneri svjetla su Haris Pašović i Muamer Čaušević, dizajner zvuka je Nihad Mahmutović, a fotograf Amer Kuhinja. Menađer kompanije je Sanela Brčić. Izvršni producenti projekta su Ismar Hadžiabdić i Tamara Curić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: