Ne propustite
65

Bogat sedmični repertoar SARTR-a donosi sjajna pozorišna ostvarenja

Klix.ba
"Ay, Carmela"
"Ay, Carmela"
Publika Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) će tokom ove sedmice imati priliku pogledati nekoliko sjajnih predstava - kultnu "Ay, Carmelu" te predstave "Majstor i Margarita", "Soba za poglede" i "Komšizluk".

Kultna predstava "Ay, Carmela" bit će odigrana u ponedjeljak, 11. februara, u 20 sati. Riječ je o predstavi koja je svoju premijeru doživjela još davne 1998. godine. Nastala je prema tekstu Jose Sanchis Sinisterra-e, u režiji Roberta Raponje, a uloge su ostvarili Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

"Majstor i Margarita"

U četvrtak, 14. februara, u 20 sati, na sceni SARTR-a bit će izvedena predstava "Majstor i Margarita", nastala prema kultnom romanu Mihaila Bulgakova, a u režiji Aleša Kurta. U predstavi igraju: Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Maja Salkić, Amila Terzimehić i Adnan Kreso.

"Soba za poglede"

U petak, 15. februara, sa početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra će u sklopu programa festivala Sarajevska zima biti odigrana predstava "Soba za poglede". Radi se o autorskom projektu nastalom prema motivima teksta Virginie Woolf. Režiju predstave potpisuje Marina Petković Liker, a u predstavi igra Ivana Buljan Legati.

"Komšizluk"

U subotu, 16. februara, u 20 sati, na repertuaru je predstava "Komšizluk", klaunovska predstava koja kroz neverbalni teatar kod svoje publike želi provocirati osjećaj nevinosti i potaknuti je da se ne boji malog klauna u sebi. Režiju i koncept predstave potpisuje Belma Lizde Kurt, a u predstavi učestvuju Andrea Aković, Fatima Kazazić, Dino Sarija, Faris Pinjo, Belma Lizde Kurt i na violini Irhad Baručija.

Cijena ulaznica za predstave iznosi 10KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili putem Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.