Od 25. do 28. 10.
1

Bogat program studentskog festivala dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo

Klix.ba
Četvrti Studentski festival dizajna i vizuelnih komunikacija POP UP! Sarajevo bit će održan od 25. do 28. oktobra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i kinu Kriterion.

POP UP! Sarajevo predstavlja manifestaciju namijenjenu prvenstveno studentima vizuelnih umjetnosti, ali i svim zainteresiranim za različite oblike grafičke komunikacije i dizajna, a sam festival organizuju sudenti Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

U tri dana održavanja festival će ponuditi veliki broj predavanja vodećih regionalnih i svjetskih umjetnika i dizajnera, dvije radionice te nekoliko izložbi gostujućih predavača. Profesionalci koji će održati predavanja i radionce studentima prenose značajna znanja i veoma vrijedna radna iskustva. Pop Up! Sarajevo je podijeljen u sljedeće zasebne aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.

Predavanja i izložbe su otvorena za sve koje interesuje dizajn i umjetnost, a ulaz je besplatan. Radionice su zatvorenog tipa i na njima učestvuju prijavljeni studenti. Ove godine studentima iz Sarajeva će se pridružiti i studenti, kolege i kolegice sa umjetničkih akademija iz Trebinja, Širokog Brijega, Banja Luke, Cetinja, Splita i Rijeke.

Ovogodišnji gosti predavači stižu iz raznih sfera kreativne industrije od grafičkog dizajna, advertisinga, pa do industrijskog i UX dizajna, a to su: Slavimir Stojanović, Damir Antolović, Ian Anderson, Lana Cavar, Žare Kerin i Filip Andronik. Ovogodišnji partner Pop Up festival je EU Info Centar.

Program ovogodišnjeg festivala možete pogledati ovdje. Ulaz na predavanja i izložbe je besplatan.