U 13 bh. gradova
6

Bogat program "Noći teatra": Predstave, radiodrame, večeri poezije...

FENA
(Foto: FENA)
Evropska manifestacija Noć teatra za BiH bit će obilježena 18. oktobra u 13 bh. gradova, gdje će 24 učesnika izvesti predstave, radiodrame, večeri poezije i još mnogo toga.

Koordinatorica Noći teatra BiH Merima Handanović kazala je na današnjoj konferenciji za medije da je ove godine duplo veći odziv učesnika te da ta manifestacija već postaje tradicija u BiH budući da je ovo već osma godina njenog obilježavanja.

Dramaturginja Sarajevskog ratnog teatra Dubravka Zrnčić-Kulenović smatra da je Noć teatra sjajna prilika da se na drugačiji način komunicira sa publikom te najavila da će se SARTR predstaviti "Savršenim krojem" reditelja Jasmina Durakovića.

Također je naglasila da će ulaz biti besplatan za sve posjetioce, posebno istišćući penzionere koji nisu u mogućnosti izdvojiti novac za kulturu.

Direktor Centra kulture i mladih Općine Centar Senad Bostandžić najavio je da su u subotu organizirali tri događaja i to dramsku radionicu Rijada Gvozdena, zatim predstavu za djecu "Vuneno pozorištance" autorica Željke Lomez i Tatjane Šojić te predstavu "Mora od odmora" redatelja Esmira Salihovića.

Kamerni teatar 55 će se te noći predstaviti brčkoj publici predstavom "Mirna Bosna" reditelja Borisa Lalića, a bogat program bit će upriličen i u Banjoj Luci, Kaknju, Konjicu, Srebreniku, Travniku, Zenici, Tuzli, Mostaru, Prijedoru, Laktašima i Bugojnu.