{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogat program i pretposljednjeg dana festivala

F
27.2.2010. u 13:27
0
1
Bogat program i pretposljednjeg dana festivala
0
Bogat program i pretposljednjeg dana festivala
U subotnjem programu Festivala "Sarajevska zima" planirano je niz zanimljivih sadržaja u kojima će se sarajevskoj publici predstaviti umjetnici i umjetničke grupe iz Irana, Bugarske i San Marina.
Tako je u Domu policije večeras u 17.00 sati planiran koncertni nastup Dang Show iranske skupine Yasaman Sharif Manesh. Ova grupa od tri muzičara svojim nastupima publici pokušava približiti tradicionalnu iransku muziku, ali i narodnu muziku te zemlje.

Osnovni muzički instrumenti u toj grupi su klavir, saksofon i tombak, a ova tri muzičara su na pres-konferenciji Festivala poručili kako svojim izvedbama publici žele otkriti svoju filozofiju i viđenje života.

Ističu kako izvode kompozicije s jednostavnim ritmovima u čemu je njihova najveća vrijednost, a primijetili su i da postoje izuzetne sličnosti između balkanske i iranske muzike.

Sarajevskoj publici večeras će se koncertom u Narodnom pozorištu predstaviti i djevojački hor Plovdiv iz Bugarske.

Ovaj hor su sredinom 2006. godine osnovale dirigentica Rada Slavinska i umjetnička voditeljica Ganka Yankova, dok je njegov pokrovitelj postao bivši gradonačelnik Plovdiva Ivan Chomakov.

Ova horska skupina od decembra 2006. godine ima status općinskog hora i proglašena je ambasadorom dobre volje.

Subotnji program Festivala bit će završen funk-jazz-hip hop koncertom u izvedbi John Hed Nik feat Bioshi DJ iz San Marina, koji će u 21 sat biti održan u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.

U okviru "Sarajevske zime" danas je u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci (NUB) BiH upriličen susret povodom 100. godišnjice smrti Lava Nikolajevića Tolstoja, ruskog književnika i mislioca te jednog od najvećih svjetskih novelista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: