Ne propustite
113

Bogat i raznovrstan repertoar u prvoj sedmici novembra u Kamernom teatru 55

Klix.ba
Kamerni teatar 55 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kamerni teatar 55 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ljubitelje pozorišne umjetnosti u mjesecu novembru očekuje bogat repertoar u Kamernom teatru 55. Osim predstava, u ovoj teatarskoj kući bit će organizovana promocija knjige "Arhitektura duše" Aide Tule te upriličena premijera filma "Zarobljeno vremene" Milana Nikodijevića.

Promocija knjige "Arhitektura duše" autorice Aide Tule bit će održana u srijedu, 7. novembra u 20 sati. U ovoj knjizi Tule objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju i otkriva zanimljiv niz elemenata koji pokreću procese razmišljanja i idealan su vodič na putovanju kroz unutrašnji svijet našeg bića do njegovog središta. Ulaz n promociju je slobodan.

U petak, 8. novembra, s početkom u 20 sati u Kamernom teatru 55 bit će urpiličena sarajevska premijera filma "Zarobljeno vreme" autora i reditelja Milana Nikodijevića. Dokumentarni film produkcijske kuće "Arbos" iz Novog Sada kroz koji nas vodi legendarni rock novinar i kritičar Petar Peca Popovič govori o nastanku jugoslovenske rock scene. Nakon premijere sarajevskoj publici će se predstaviti autori filma. Cijena ulaznice je 10 KM.

Ove sedmice Kamerni teatar 55 nastavlj s projektom "Met Live". U subotu, 10. novembra, s početkom u 18:55 sati iz njujorškog Metropolitana će biti urpiličen live prijenos opere "Marnie".

Kompozitor Nico Muhly i autor libreta Nicholas Wright adaptirali su kultni filmski klasik zasnovan na romanu Grahama Winstona koji je u istoimenom filmu režirao i legendarni Alfred Hitchcock. Cijena ulaznice je 30 KM.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Kamernog teatra 55 svakog dana od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, te putem platforme Kupikartu.ba i prodajnim mjestima servisa.