{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogat i raznovrstan program za festival Dani Sarajeva u Beogradu

11.5.2012. u 13:22
0
10
Bogat i raznovrstan program za festival Dani Sarajeva u Beogradu
0
I ove godine u periodu od 22. do 26. maja, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, u Beogradu će biti održan festival Dani Sarajeva.
Kako su na današnjoj konferenciji za medije istakli organizatori, ovogodišnji festival bit će otvoren izložbom koja je posvećena obnovi sarajevske Vijećnice, a narednih pet dana beogradsku publiku očekuje bogat i raznovrstan tetarski program, koncerti, paneli, diskusije, izložbe i promocije.

"Festival organiziramo svake godine u maju, evo već šesti put, kao podsjećanje na opsadu Sarajeva i reakciju na šutnju zvaničnog Beograda o onome što se tokom rata dešavalo u glavnom gradu BiH. I ove godine festival organiziramo sa Agencijom za evropske integracije i saradnju te udruženjima grada Beograda", kazali su organizatori.

Alma Mašić, direktorica Inicijative mladih za ljudska prava, je kazala kako se više i ne osjeća kao gost u Beogradu.

"Nama je drago ugostiti naše kolege iz Beograda i bitno je prije svega promovisati onu bitnu ideju i cilj ovog festivala, a to je predstaviti ono što je Sarajevo režiralo, stvaralo i komponovalo godinama. Osim toga i govoriti o onome što se događalo tokom opsade", naglasila je Mašić.

Osim brojnih predstava, izložbi i promocija, premijerni nastup u Beogradu 26. maja imat će i Sevdah Takht, novi bend Damira Imamovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: