Sarajevski Color crew
0

Bodypainting ultravioletnim bojama

Sarajevo-x.com
Studenti Akademije likovnih umjetnosti, Emina Huskić, Dženan Hadžihasanović i Emir Mutevelić nastavljaju sa svojim radom koji ima za cilj da bh. javnosti približi body art, odnosno umjetnost oslikavanja tijela. Ovoga puta mladi umjetnici su uradili seriju fotografija sa ultraviloetnim bojama, što je nešto posve novo na našim prostorima.

"Ovoga puta smo koristili ultravioletne boje za oslikavanje tijela. To je bio prvi put na našim prostorima da se neko koristio tim bojama kada je riječ o ovoj vrsti umjetnosti", kazao je za Sarajevo-x.com Hadžihasanović dodajući da njihova grupa Color crew i dalje radi, te i dalje eksperimentišu sa bojama i načinima oslikavanja tijela.

Podsjećamo, grupa Color crew je počela sa radom tako što je najprije otvorila grupu na Facebooku, a uslov da oslikaju tijelo bio je da skupe 1.000 članova. Za manje od 24 sata grupa je skupila nekoliko hiljada fanova, te su mladi umjetnici odmah krenuli sa radom.

Do sada su uradili niz fotografija, a neke od njihovih radova ste mogli pogledati i na portalu Sarajevo-x.com.

"U BiH je sve veći interes za bodypaintingom. Do sada smo imali niz javnih nastupa, a našim performansom je otvoren i festival Sarajevska zima. Interes javnosti je velik, a već su nam nudili da se pojavimo u nekim reklamama i muzičkim spotovima", istakao je Hadžihasanović.