Kultura
0

BNP Zenica podržat će omladinski projekat

ZEDA
BNP Zenica (Foto: ZEDA)
BNP Zenica (Foto: ZEDA)
Direkcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica odlučila je podržati projekat "Aktivizam u mladosti – profit u starosti 2011.", koji će u narednom periodu realizirati Služba za društvene djelatnosti Općine Zenica.

Cilj ovog izuzetno korisnog projekta za mlade članove naše zajednice je pružanje mogućnosti srednjoškolcima i studentima da jedan školski dan zamjene danom rada u preduzećima i institucijama. Tog dana svi zainteresovani će imati priliku upoznati se sa praktičnim radom i načinom funkcionisanja pojedinih firmi, što im, nažalost, obrazovni sistem ne može ponuditi. Na ovaj način će mladi ostvariti kontakte s potencijalnim poslodavcima.

Radni dan za studente i učenike zakazan je za 08.jula, kada će BNP Zenica u jednodnevni radni odnos primiti nekoliko mladih ljudi, koji će dobiti priliku da pokažu svoje profesionalne vještine i upoznati se sa poslovnom praksom Pozorišta. Sredstva koja mladi ljudi zarade toog dana biti će uplaćena na žiro račun Doma mladih, a koristit će se za njegovu rekonstrukciju.