Platna su spremna, markeri su puni
47

Bliži se početak državnog takmičenja u crtanju

Klix.ba
Približava se 22. septembar i posljednje pripreme za drugo nacionalno takmičenje u crtanju The Paint Club se privode kraju. Platna su spremna, a markeri puni.

Učesnici su zagrijani i spremni, a žiri ovogodišnjeg takmičenja čine Ivona Matković Terzić, Amir Ćatić i Himzo Sinanagić.

Pravila su jednostavna. Učesnici imaju rok od dva sata da o temi koja će biti saopštena na početku tamičenja nacrtaju najbolje, najsmješnije i najoriginalnije slike. Crta se Montana markerima na vinilima širine 1,5 x 1,5 m. Paket za crtanje sadrži osnovne boje, zatim bijelu i crnu te par rukavica.

Program počinje u 19:30 sati, a u 20 sati počinje crtanje. Crtanje će pratiti zvuci Baga Sounda i Mr. Mehikana. Dok učesnici crtaju voditelj će ih predstavljati publici. Njihov zadatak je da osvoje publiku kako bi na kraju eventa mogli glasati za njih.

Mjereći glasnoću publike za svakog takmičara žiri će ih ocjenjivati bodovima od 1 do 5. Zbir ocjena žirija će činiti finalnu ocjenu za njihov rad.

Proglašenje pobjednika je u 23:00 sati, kada će im biti uručene i nagrade. Na njima je da naprave dobar show i da pozovu veliki broj navijača kako bi sebi osigurali titulu ovogodišnjeg finaliste.

Ne treba zaboraviti ni nagradnu igru za publiku. Prvih 50 posjetilaca će na ulazu dobiti pločicu površine 10x10 cm, kao i flomaster. Njihov zadatak je da nacrtaju najsmješnijeg i najoriginalnijeg monstruma, kako bi osjetitli čar takmičenja, ali i sebi osigurali nagradu.

Takmičenje, kao i Mucha Lucha Block Party održava se na Skenderiji, u Caffe Baru Hag, Kotromanića 48.