|

"Bliskosti razlika - razlike bliskosti" slogan bh. izdavača na Frankfurtskom sajmu

"Bliskosti razlika - razlike bliskosti" slogan bh. izdavača na Frankfurtskom sajmu
0
F
FENA
5.10.2007. u 14:45
0
komentara
0

dijeljenja
"Bliskosti razlika - razlike bliskosti" slogan bh. izdavača na Frankfurtskom sajmu
"Bliskosti razlika- razlike bliskosti" slogan je pod kojim će se izdavači iz Bosne i Hercegovine predstaviti na ovogodišnjem 59. frankfurtskom sajmu knjiga od 10. do 14. oktobra.
BiH će deseti put, u organizaciji Udruženja izdavača i knjižara BiH (UIKBiH), izdanja sa svog područja prezentirati na ovom renomiranom sajmu knjige.

Predstavit će se 52 izdavača iz BiH nizom ostvarenja iz različitih oblasti, pojedinačnim predstavljanjima i mnoštvom promotivnih materijala koje će osigurati Turistička zajednica BiH, najavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu predsjednik UIK-a BiH Ibrahim Spahić.

Pored izdavačkih kuća, svoja će naučna izdanja predstaviti i različite institucije iz BiH, kao što su Društvo pisaca BiH, Orijentalni institut u Sarajevu, Institut za istoriju, VKBI, Zemaljski muzej BiH, Umjetnička galerija BiH, Kinoteka BiH, Institut za jezik Sarajevo, ANUBiH, Arhiv BiH te NUBBiH.

Kuratorica izložbe "Bliskosti razlika-razlike bliskosti" Marina Katnić-Bakaršić slogan je ocijenila nimalo slučajnim. Namjera je pokazati da se na mjestu susreta razlika, što je karakteristično za bh. podneblje, rađaju nove bliskosti.

Jezici su mostovi za upoznavanje drugog i drugačijeg te osnovica svjetske kulturne baštine. Frankfurtski sajam je prilika da u planetarnoj jezičkoj zajednici prepoznamo sve bogatstvo razlike bliskosti i bliskosti razlika, rečeno je na konferenciji.

Najavljeno je učešće i predstavnika bh. dijaspore.

Dizajnersko rješenje za promotivne materijale uradio je Zijad Pekmez.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.