Režija Aleša Kurta
0

BKC Živinice: Izvedba predstave "Kreketanje" 11. juna

L. K.
Komedija "Kreketanje" Almira Bašovića, a u režiji Aleša Kurta i produkciji Narodnog pozorišta Tuzla 11. juna gostuje na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

Predstava će biti odigrana s početkom u 19:30 sati, cijena ulaznice je 10 KM, a broj mjesta je ograničen.

Predstava je dobila pozitivne kritike od pozorišnih kritičara iz cijelog regiona, selektovana je na mnoge festivale, a prvo gostovanje "Kreketanja" je upravo u Živinicama.

Režija: Aleš Kurt; Dramaturg: Kemal Bašić; Koreografija: Amila Terzimehić; Scenografija: Sabina Trnka; Kostimografija: Vesna Teodosić; Muzika: Zlatan Božuta; Make up: Una Stjepić; Borilačke vještine: Jasenko Đorđević.

Igraju: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić-Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.

"Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi je mjera ograničenog broja posjetilaca u zatovrenom prostoru, molimo cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice za predstave kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, kao i istaknutih pravila i mjera od strane JU Bosanski kulturni centar Živinice", poručili su iz pozorišta.