Kultura
0

Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana 2008. u Pulji

FENA
Pulja
Pulja
Trinaesto bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana 2008. bit će održano u italijanskoj provinciji Pulja, odlučeno je u Torinu na sjednici Izvršnog komiteta Međunarodnog bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana.

Umjetnici su pozvani da učestvuju na Bijenalu od 22. do 31. maja 2008. pod istim nazivom "Kairos – naše kreativne različitosti". Na osnovu njega su izabrani projekti 800 umjetnika iz 48 zemalja Evrope i Mediterana koji su trebali biti prikazani u Aleksandriji, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir (IPC).

Sarajevo će u februaru biti domaćin sjednice Umjetničkog savjeta Asocijacije Bijenala na kojoj će učestvovati predstavnici svih 48 zemalja i ugledni umjetnici. Vodit će se rasprava o budućnosti euromediteranske saradnje.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Asocijacije Bijenala mladih Ibrahim Spahić izjavio je da ga raduje što je Pulja prihvatila organizaciju 13. bijenala te da će Sarajevo u tome pružiti podršku učešćem umjetnika, novinara i gostiju.

Izvršni komitet Bijenala je razmotrio i pripreme za 14. bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana, koje će biti održano u junu 2009. u Skoplju.