{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH je kao brašno tip-400, dobro se razvlači "

8.6.2012. u 20:59
25
4
"BiH je kao brašno tip-400, dobro se razvlači "
25
"BiH je kao brašno tip-400, dobro se razvlači "
Foto: Klix.ba
"Zagonetni podsmijeh" naziv je nove knjige aforizama Seida Imamovića čija je promocija večeras upriličena u prostorijama BZK Preporod u Zenici.
"Bosna i Hercegovina kao da je napravljena od brašna tip-400, tako se dobro razvlači...", aforizam je kojim je otvorena ova promocija knjige.

Knjiga "Zagonetni podsmjeh" sadrži preko 400 jedinica koje su nastale u dužem vremenskom periodu i prvi put se pojavljuju u jednoj cjelini. Aforizmi koji se nalaze u knjizi Seida Imamovića oslikavaju trenutno političko i kulturno okruženje u kojima se nalaze bh. građani.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Promociji su prisustvovali književni kritičar Željko Grahovac i poznati karikaturista Alija Kulenović.

"Cilj knjige je prije svega da na humorističan način pokaže čovjeku u kojem vremenu živi, da ga zabrine i potakne na razmišljanje kako da se odbrani od problema koji ga zasipaju iz dana u dan", riječi su Grahovca,

Prema riječima Seida Imamovića, aforizmi u ovoj knjizi su "vrcavi i duhoviti", ali u isti trenutak i bolni. Naslov ove knjige odraz je naše stvarnosti koju svaki dan predstavljamo drugima na neki zagonetan način ili na način na koji nam se smješkaju današnji političari.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Promocija je bila popraćena muzičkim sadržajem učenica Muzičke škole u Zenici, a posjetioci su poslije promocije mogli kupiti knjigu Seida Imamovića po cijeni od 5 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: