{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biblioteka grada Sarajeva u sistemu COBISS.BH

F
19.3.2007. u 15:29
0
0
Biblioteka grada Sarajeva u sistemu COBISS.BH
0
Biblioteka grada Sarajeva u sistemu COBISS.BH
Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH dr. Ismet Ovčina i direktor Biblioteke Grada Sarajeva Mesud Smajić potpisali su danas Ugovor o punopravnom članstvu biblioteke Grada Sarajeva u bibliotečko-informacioni sistem COBISS.BH (Kooperativni on-line bibliografski sistem i servis BiH).
Sistem COBISS.BH. pruža potrebne uvjete za nastavak on-line obrade bibliotečkog fonda, te uvezivanje u jedinstven bibliotečko-informacijski sistem koji obuhvata skoro sve zemlje u regionu. To otvara mogućnost za standardiziranu i uzajamnu obradu bibliotečke građe, te da se ujednačeno vode katalozi publikacija koje posjeduju biblioteke.

Dr. Ismet Ovčina je poželio dobrodošlicu 19-tom punopravnom članu COBISS.BH, te izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da sve više biblioteka u BiH, kako javnih, univerzitetskih, fakultetskih, specijalnih prepoznaje potrebu za elektronskim komuniciranjem i povezivanjem u jedinstveni informacijski sistem.

Tokom posjete direktora Biblioteke Grada Sarajeva razgovarano je i o drugim vidovima suradnje, kako na planu Međubibliotečke razmjene, tako i na planu razmjene stručnih informacija, kadrova...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: